SK
CZ
EN
menu
exit
CZ
SK
EN
Zaslíbená země s Madsem Mikkelsenem se představí v hlavní soutěži v Benátkách

Praha, 25. 7. 2023  - Mezinárodní filmový festival v Benátkách odhalil svůj očekávaný line-up jubilejního 80. ročníku. Do hlavní soutěže bylo vybráno i historické drama ZASLÍBENÁ ZEMĚ (Nikolaj Arcel, 2023, org. Bastarden) v hlavní roli se severskou hereckou ikonou Madsem Mikkelsenem, jehož rozsáhlou kinematografii přináší do kin již tradičně distribuční společnost Film Europe. Snímek režíroval Nikolaj Arcel, známý filmem KRÁLOVSKÁ AFÉRA (2012), nominovaným na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Zaslíbenou zemi českým divákům Film Europe představí začátkem roku 2024. 

Na tiskové konferenci MFF v Benátkách dnes prezident La Biennale Roberto Cicutto a umělecký ředitel Alberto Berbera představili line-up 80. ročníku nejstarší filmové soutěže na světě. Mezi snímky jako PRISCILLA (Sofia Coppola, 2023) nebo THE KILLER (David Fincher, 2023) bude o hlavní cenu Zlatého lva bojovat i film Nikolaje Arcela, režiséra a scenáristu oceněného Stříbrným medvědem za nejlepší scénář na Berlinale nebo nominací na britskou cenu BAFTA. Nejvíce vešel Arcel do diváckého povědomí filmem Královská aféra, který získal oscarovou nominaci v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. 

Zaslíbená země, kterou přináší Nikolaj Arcel do soutěže letošního Benátského festivalu, kde bude mít svou celosvětovou premiéru,  je strhující drama o dobývání dánských vřesovišť, o neúprosné přírodě, velkých snech a ještě větších obětech, které se odehrává v polovině 18. století. Vypráví o hrdém a nekompromisním muži a o ženě, která se stane jeho spojenkyní v boji proti zlu, smrti a zatracení. Snímek inspirovaný reálnými událostmi je obsazen hvězdami jako ikonickým Madsem Mikkelsenem v hlavní roli kapitána Ludviga Kahlena nebo Kristine Kujath, kterou diváci znají ze satiry a jako diváckého favorita SCANDI minulého roku JE MI ZE SEBE ŠPATNĚ (Kristoffer Borgli, 2022).

Film Europe do svého portfolia tak zařadí další z mnoha snímků, ve které charismatický dánský herec zaujímá hlavní roli. Distribuční společnost již na trh v minulých letech přinesla Mikkelsenovy filmy jako CHLAST (Thomas Vinterberg, 2020), DEALER I. a DEALER II. (Nicolas Winding Refn, 1996 - 2004) nebo O KUŘATECH A LIDECH (2015). Na festivalové videotéce Edisonline patří této herecké legendě celý kurátorský výběr. 

O Film Europe

Film Europe je distribuční společností založenou Ivanem Hroncem v roce 2010, která vybírá, nakupuje a představuje divákům kvalitní, oceňované, evropské a festivalové filmy, napříč Českou a Slovenskou republikou. Film Europe pořádá jak filmové přehlídky jako SCANDI, festival severských filmů, a Be2Can, festival toho nejvýraznějšího z Benátek, Berlinale a Cannes, tak provozuje butikové kino Edison Filmhub v Praze a kino Film Europe v Bratislavě. Cíl dávat filmům aktuální a srozumitelný kontext buduje Fim Europe napříč všemi platformami, včetně TV kanálů Film Europe a Film Europe+ a online videotéce Edisonline. 


Kontakt pro média

 

Denisa Nováková

 

Marketing and PR Manager

denisa.novakova@filmeurope.cz

+420 608 636 339

V Jámě 1, 110 00, Praha

Filmeurope.cz

Edisonfilmhub.cz

Edisonline.cz 

 

 

 

STÁHNOUT JAKO PDF
Informace o cookies na této stránce
Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací pro vylepšení uživatelského zážitku. Více je zde.
OMEZIT
POVOLIT